Hitit Seramik olarak GREENGUARD Gold Sertifikamızı aldık!

Hitit Seramik olarak GREENGUARD Gold Sertifikamızı aldık!

Hitit Seramik A.Ş. her zaman insan ve çevre sağlığını birinci öncelikli konu olarak kabul eder ve tüm çalışmalarını bu bilinçle yürütür. Bu misyonun sonucu olarak, Uşak Fabrikamızda üretilen porselen karolarımızın uluslararası geçerliği olan Greenguard Gold sertifikası almaya hak kazandığını gururla paylaşmak isteriz.

GREENGUARD Sertifikaları, iç mekanlarda kullanılan özellikle yapı malzemeleri, bitiş malzemeleri, mobilya, temizlik malzemeleri ve elektronik ekipmanlar için düzenlenen, ürünlerde bulunan kimyasalların oda sıcaklığında buharlaşarak iç ortama ne kadar karıştıklarını, iç mekan hava kalitesi açısından hangi değerlerde olduğunu tespit eden ve sınır değerler dahilinde kalan malzemelere verilen sertifikalardır.

İç ortamda insan sağlığını tehlikeye sokmayacak seviyede kimyasal salımı gerçekleştiren malzemelerin kullanımını hedefleyen GREENGUARD sertifikası en kapsamlı sürdürülebilir bina programları ve kanunlar tarafından tanınmış dünya çapında kabul edilen bir sertifikadır.

İç hava kalitesini arttırmak insan sağlığı için yaşamsal değer arz eder. İşte bu noktada iç mekanlarda, sağlıklı ve güvenli olduklarını belirlemek üzere 10.000'den fazla fazla kimyasal maddeyi test eden GREENGUARD sertifikalı ürünlerin uygulanması önem taşımaktadır.

“GREENGUARD Gold” sağlığı temel alan ek kimyasal kriterlerini de içerir, ürünlerin okul ve sağlık hizmet binaları gibi çevrelerde de rahatlıkla kullanılabilmesi için düşük seviyelerde VOC salınımında bulunduklarını garantiler.

GREENGUARD Sertifikasyonu, WELL, fitwel®, LEED®, CHPS, ASHRAE, Green Globes, NAHB, IgCC dahil olmak üzere 400'den fazla bina programı ve standardında kabul edilir.